Loading...

Compartir a:

Què és el plat de Harvard i com pot beneficiar-me

*Contingut exclusiu per a membres

El Plat Saludable, creat per experts en nutrició de l’Escola T.H. Chan de Salut Pública de Harvard i els editors de Publicacions de Salut de Harvard, és una guia per elaborar àpats saludables i equilibrats. Com el seu nom indica, el plat d’alimentació saludable es visualitza com un sol plat, però es pot utilitzar com a guia per crear àpats saludables i equilibrats, independentment del tipus de vaixella que s’utilitzi. El principal avantatge és la simplicitat i que un cop l’incorpores a la teva vida és molt fàcil de recordar.

El missatge principal del Plat Saludable és enfocar la qualitat de la dieta, igual que ha fet durant anys la piràmide alimentaria. La divisió en tres parts d’un plat únic n’és la característica principal: 50% verdures, hortalisses i fruites, 25% proteïnes i 25% hidrats de carboni.

Consells a seguir

-Per aconseguir que la majoria dels vostres àpats siguin fruites i verdures cal que siguin la ½ del plat: procureu incorporar colors i varietat, i recordeu que les patates no compten com a verdura degut al seu efecte negatiu al sucre de la sang.

-Trieu cereals integrals que suposin un ¼ del plat:: els cereals integrals i intactes —blat integral, ordi, grans de blat, quinoa, civada, arròs integral i els aliments preparats amb aquests ingredients, com la pasta integral— tenen un efecte més moderat en el sucre i la insulina en sang que el pa blanc, l’arròs blanc i altres cereals refinats.

Què és el plat de Harvard i com pot beneficiar-me

*Contingut exclusiu per a membres

El Plat Saludable, creat per experts en nutrició de l’Escola T.H. Chan de Salut Pública de Harvard i els editors de Publicacions de Salut de Harvard, és una guia per elaborar àpats saludables i equilibrats. Com el seu nom indica, el plat d’alimentació saludable es visualitza com un sol plat, però es pot utilitzar com a guia per crear àpats saludables i equilibrats, independentment del tipus de vaixella que s’utilitzi. El principal avantatge és la simplicitat i que un cop l’incorpores a la teva vida és molt fàcil de recordar.

El missatge principal del Plat Saludable és enfocar la qualitat de la dieta, igual que ha fet durant anys la piràmide alimentaria. La divisió en tres parts d’un plat únic n’és la característica principal: 50% verdures, hortalisses i fruites, 25% proteïnes i 25% hidrats de carboni.

Consells a seguir

-Per aconseguir que la majoria dels vostres àpats siguin fruites i verdures cal que siguin la ½ del plat: procureu incorporar colors i varietat, i recordeu que les patates no compten com a verdura degut al seu efecte negatiu al sucre de la sang.

-Trieu cereals integrals que suposin un ¼ del plat:: els cereals integrals i intactes —blat integral, ordi, grans de blat, quinoa, civada, arròs integral i els aliments preparats amb aquests ingredients, com la pasta integral— tenen un efecte més moderat en el sucre i la insulina en sang que el pa blanc, l’arròs blanc i altres cereals refinats.