Compartir a:
Cuinar amb fregidora d’aire: la solució per combatre l’escassetat d’oli de gira-sol i el preu de l’oliva
Per combatre l’escassetat d’oli és una bona opció passar-se a les fregidores d’aire. Aquestes, no únicament no porten oli, sinó que els aliments que s’hi cuinen són molt més saludables i hi ha una gran quantitat de receptes que es poden fer en aquest electrodomèstic.
Durant les últimes setmanes, des que va començar el conflicte a Ucraïna, s’ha presenciat una falta d’abastament d’oli de gira-sol als supermercats, als restaurants o a les cases dels consumidors. A més, el preu d’aquest s’ha disparat en un 60%, acostant-se ja al preu de l’oli d’oliva, que també pateix alguns canvis en el preu. Aquest és un dels efectes col·laterals del conflicte russo-ucranià, ja que els vaixells procedents d’Ucraïna descarregaven una mitjana diària de dues mil tones d’oli de gira-sol, mentre que ara ni tan sols arriben embarcacions diàriament amb el producte.
Les fregidores d’aire són electrodomèstics petits que poden rostir, rostir a la graella, coure o fregir una gran varietat d’aliments. Aquestes fan circular aire molt calent per la cambra de cocció amb un ventilador d’alta potència cuinant els aliments per tots els costats alhora. Com que té una mida compacta, els resultats són aliments cruixents que necessiten menys temps per ser cuinats.
En què es diferencien de les fregidores convencionals?
Mentre que les fregidores d’aire cuinen i cruixen els aliments amb aire calent, les fregidores tradicionals ho fan submergint el producte en una gran quantitat d’oli calent. Per exemple, un pit de pollastre cuinat en una fregidora tradicional aporta unes 364 calories i 18,5 grams de greix que obstrueix les artèries. La mateixa peça de pollastre, cuinada a una fregidora d’aire, té 188 calories i 6 grams de greix. Dependrà de la recepta i dels ingredients, però una fregidora d’aire pot reduir fins a un 70% o 80% les calories.
Quin sabor tenen els aliments fregits en aire?
Els aliments fregits apel·len diversos sentits alhora. Amb una fregidora d’aire s’obté un exterior cruixent i un interior tendre.
Quins tipus d’aliments són els més adequats per a les fregidores?
Els típics aliments fregits com el pollastre, el peix i les patates fregides són un gran complement per a les fregidores d’aire. També hi ha opcions menys òbvies, com les cols de Brussel·les, el bròquil, la coliflor, les pastanagues i la carbassa. A més, es poden fer productes enfornats, com ara galetes.
Avantatges
- Les possibilitats són força àmplies a l’hora d’elaborar plats.
- La reducció d’oli és considerable i val la pena si volem menjar saludable sense renunciar a res.
- Disminueix la ingesta de calories.
- Facilita el consum de vegetals i ajuda a la pèrdua de greixos.
- No augmenten la temperatura de l’entorn.
- Redueixen la formació de compostos perillosos, que en fregir en abundant oli es poden crear.
- És més ràpid que el forn, més petit i consumeix menys llum.
- Disminueixen la concentració d’olors a casa i són fàcils de fer servir i netejar.
Inconvenients:
- Encara que la textura i els sabors són força semblants i estan molt aconseguits, cuinar en una fregidora d’aire no és el mateix que cuinar en una fregidora tradicional.
- La capacitat és força reduïda, per la qual cosa per a famílies grans no sol sortir gaire rendible.
- Es tracta d’un aparell més a la cuina, al qual, si no donem ús, pot acabar semblant una nosa més al taulell.
Cuinar amb fregidora d’aire: la solució per combatre l’escassetat d’oli de gira-sol i el preu de l’oliva
Per combatre l’escassetat d’oli és una bona opció passar-se a les fregidores d’aire. Aquestes, no únicament no porten oli, sinó que els aliments que s’hi cuinen són molt més saludables i hi ha una gran quantitat de receptes que es poden fer en aquest electrodomèstic.
Durant les últimes setmanes, des que va començar el conflicte a Ucraïna, s’ha presenciat una falta d’abastament d’oli de gira-sol als supermercats, als restaurants o a les cases dels consumidors. A més, el preu d’aquest s’ha disparat en un 60%, acostant-se ja al preu de l’oli d’oliva, que també pateix alguns canvis en el preu. Aquest és un dels efectes col·laterals del conflicte russo-ucranià, ja que els vaixells procedents d’Ucraïna descarregaven una mitjana diària de dues mil tones d’oli de gira-sol, mentre que ara ni tan sols arriben embarcacions diàriament amb el producte.
Les fregidores d’aire són electrodomèstics petits que poden rostir, rostir a la graella, coure o fregir una gran varietat d’aliments. Aquestes fan circular aire molt calent per la cambra de cocció amb un ventilador d’alta potència cuinant els aliments per tots els costats alhora. Com que té una mida compacta, els resultats són aliments cruixents que necessiten menys temps per ser cuinats.
En què es diferencien de les fregidores convencionals?
Mentre que les fregidores d’aire cuinen i cruixen els aliments amb aire calent, les fregidores tradicionals ho fan submergint el producte en una gran quantitat d’oli calent. Per exemple, un pit de pollastre cuinat en una fregidora tradicional aporta unes 364 calories i 18,5 grams de greix que obstrueix les artèries. La mateixa peça de pollastre, cuinada a una fregidora d’aire, té 188 calories i 6 grams de greix. Dependrà de la recepta i dels ingredients, però una fregidora d’aire pot reduir fins a un 70% o 80% les calories.
Quin sabor tenen els aliments fregits en aire?
Els aliments fregits apel·len diversos sentits alhora. Amb una fregidora d’aire s’obté un exterior cruixent i un interior tendre.
Quins tipus d’aliments són els més adequats per a les fregidores?
Els típics aliments fregits com el pollastre, el peix i les patates fregides són un gran complement per a les fregidores d’aire. També hi ha opcions menys òbvies, com les cols de Brussel·les, el bròquil, la coliflor, les pastanagues i la carbassa. A més, es poden fer productes enfornats, com ara galetes.
Avantatges
- Les possibilitats són força àmplies a l’hora d’elaborar plats.
- La reducció d’oli és considerable i val la pena si volem menjar saludable sense renunciar a res.
- Disminueix la ingesta de calories.
- Facilita el consum de vegetals i ajuda a la pèrdua de greixos.
- No augmenten la temperatura de l’entorn.
- Redueixen la formació de compostos perillosos, que en fregir en abundant oli es poden crear.
- És més ràpid que el forn, més petit i consumeix menys llum.
- Disminueixen la concentració d’olors a casa i són fàcils de fer servir i netejar.
Inconvenients:
- Encara que la textura i els sabors són força semblants i estan molt aconseguits, cuinar en una fregidora d’aire no és el mateix que cuinar en una fregidora tradicional.
- La capacitat és força reduïda, per la qual cosa per a famílies grans no sol sortir gaire rendible.
- Es tracta d’un aparell més a la cuina, al qual, si no donem ús, pot acabar semblant una nosa més al taulell.