Loading...

Compartir a:

10 comptes d’Instagram que cal seguir si t’agrada cuinar

Les xarxes socials s’han convertit en un excel·lent aparador gastronòmic on s’uneixen aficionats a la cuina amb veritables influencers.

La cuina està més de moda que mai. A la televisió, cursos, llibres supervendes i, per descomptat, a xarxes socials.Instagram, la xarxa social basada en contingut multimèdia, és un excel·lent aparador per als amants de la gastronomia. Per als que mostren els plats del restaurant que acaben de visitar com a comensals, per als xefs, per a infuencers de la cuina, que transmeten les seves creacions culinàries i consells a través d’aquesta eina, i per a qui busca idees pensant què fer de sopar.

Durant el confinament, hem cuinat més que mai, moltes vegades fins i tot per primera vegada. I els xefs i bloggers que han mostrat la seva cuina en directe han sumat milers de likes i ens han permès sortir una mica del tedi d’estar tancats.

Aquests són els 10 comptes d’Instagram que cal seguir si t’agrada cuinar.

  1. Webos fritos ( @webosfritos )

“Soc la Sra. Webs, cuino, escric, comparteixo i gaudeixo”. Així es presenta qui és darrere del compte d’Instagram d’una de les webs de cuina amb més èxit d’Espanya. Susana Pérez, més coneguda com a Su, al capdavant dels fogons, i Jesús Cerezo, amb la càmera. . Una parella que des del 2007 porten delectant una autèntica legió de fans amb els seus plats, explicats al detall, amb senzillesa i aptes per a tots els públics.

El seu objectiu és recopilar les receptes tradicionals de la seva terra, La Manxa,aquelles que preparava la seva besàvia, perquè no es perdin. També animar “les ànimes esgarriades de la cuina”, perquè quan vegin un plat que els vingui de gust, s’animin a fer-ho, i intentar incentivar el menjar casolà. I la clau del seu èxit, l’honestedat en allò que fan, amb plats que sempre fan ells i receptes de les que surten, de veritat.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Susana Pérez (@webosfritos)

  1. Rafuel (@rafuel55)

Es diu Rafael Antonin, però és conegut com a tot el món com Rafuel55, o xef Rafa. Té 65 anys i, amb gairebé 700.000 seguidors a Instagram, és considerat un dels 10 influenciadors gastronòmics més destacats d’Espanya. Ara, triomfa també a les llibreries amb Les meves millors receptes (Planeta) i a les cuines de centenars de milers de llars.

El nom del seu compte a Instagram ve del seu nom Rafa; fuel, perquè s’ha dedicat laboralment a la venda de fuel al sector petrolier; i la seva data de naixement: 1955. I així, a cop de hashtag, de reels i de likes, Rafuel55 ha demostrat que les xarxes socials no tenen edat, i ha tret una mica de ximpleria a això dels influencers gastronòmics. Perquè les etiquetes que més fa servir no són ni #healthy ni #fit, sinó #iberico o #truita.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Chef Rafa (@rafuel55)

  1. Laura López (@lauraponts)

Laura López és qui està darrere d’un dels comptes d’Instagram més consolidats i seguits. . No és professional de la fotografia ni xef (tot i que ha estudiat cuina i pastisseria a l’escola Hoffman). Però ella és pionera a crear una professió desconeguda a Espanya fins que va arribar: la de Foodstylist.

Les seves fotos són famoses per crear bodegons coloristes, amb un estil propi ara molt imitat. Les seves fotos són famoses per crear bodegons coloristes, amb un estil propi ara molt imitat. Bigarrats d’aliments desitjables, carregats de colors i textures. Va començar fent bodegons amb el seu iPhone a terra de la seva cuina. Això sí, aprofitant la llum natural del migdia. Segons ella, aquest ha estat sempre el secret de les fotografies.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Laura López (@lauraponts)

  1. Delicious Martha (@deliciousmartha)

“Delicious Martha soc jo, Marta Sanahuja, una apassionada del món de la gastronomia, el menjar saludable i cuidar-se i gaudir a la cuina. També soc la que defensa ferventment que un menjar sense postres no és un menjar; sempre cal ‘la cirereta del pastís’. . Per mi la gastronomia traspassa fronteres i és capaç de fer canviar l’estat d’ànim de les persones”.

Així es defineix Marta Sanahuja, xef autodidacta, i qui està darrere del seu exitós blog, perfil a Instagram, canal de Youtube i dos llibres publicats, on comparteix les receptes i l’estil de vida saludable. Però Delicious Martha és molt més que un perfil de moda a la xarxa social. Des del moment que va fer pública la seva pròpia experiència i imatges personals de fa anys, amb una primesa extrema, la seva lluita per un estil de vida sana ha guanyat credibilitat. I, a més, les receptes són realment delicioses.

  1. Carlos Rios (@carlosriosq)

Probablement, ja hagis sentit a parlar del Realfooding, la tendència que ens convida a menjar menjar de veritat. Carlos Ríos, dietista-nutricionista, és qui està darrere d’aquest corrent que defensa cuinar amb ingredients saludables i evitant els processats. I en tot just una dècada ha posat en perill la indústria alimentària, ha tret els colors a centenars de productes que presumien de ser saludables i ha creat una legió de fans. Al costat dels seus dos exitosos comptes a Instagram, tots dos amb més d’un milió i mig de seguidors (@Carlosriosq i @Realfooding) ha creat tot un imperi: consultes personalitzades, una app mòbil per analitzar l’etiquetatge dels aliments que podem trobar al supermercat, diversos llibres, innombrables col·laboracions amb marques i una línia de productes d’alimentació.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Carlos Ríos (@carlosriosq)

  1. Jordi Cruz (@jordicruzoficial)

El xef, Jordi Cruz, tres estrelles Michelin amb el seu restaurant Abac, a més de regentar altres restaurants, com Angle, Ten’s a Atempo i ser jurat a Masterchef, treu temps també per cuinar en directe per a tots els seus seguidors.. Va començar fent-ho durant el confinament decretat per la pandèmia. Receptes senzilles i assequibles per a tothom, cuinades en directe, sense artificis. I els seus directes es van convertir en una cita ineludible per a milers de fans i foodies.

  1. Sylvain Vernay (@sylvain_vernay)

El compte d’Instagram de Sylvain, així com el seu blog, Gourmétier, vessen bellesa i saber fer. “La cuina, la de les nostres mares i àvies, que es fa diàriament amb amor i dedicació com un veritable ofici, és la que per a mi s’eleva a la categoria d’art”, diu el seu autor. I es nota. Perquè el compte és pur art. Pot ser que les seves receptes siguin d’un nivell molt elevat, però és inspirador i totes les seves publicacions desborden coneixement. L’autor assegura que amb el seu blog “no pretén ser un mer compendi de receptes, sinó que respon a la necessitat d’expressar i compartir una filosofia de vida que cerca a través de la cuina tant la felicitat pròpia com la dels que ens envolten”.

  1. María José Martínez (@lasrecetasdemj)

“Faig receptes bones que sempre queden bé”. Així es presenta Maria José Martínez. D’una manera tan senzilla com ho són les receptes i els continguts. Fàcils, amateurs, però… amb receptes delicioses i originals, explicades amb senzillesa, pas a pas. Pel canal de Youtube, amb més d’un milió de seguidors, han passat xefs com Martin Berasategui o Albert Adrià.

  1. Miriam García (@miriamelinvitado)

Aquest és un compte per als amants de la cuina i la pastisseria tradicionals, “saborosa i sense ximpleries”, tal com diria la mateixa cuinera, autora del blog d’èxit “el invitado de invierno”. El compte d’aquesta madrilenya, química de formació, desborda ironia, sarcasme i sentit de l’humor. I molta cuina. Y molta cuina.

  1. Laura López Mon (@Laura.lopez.mon)

Tal com diu aquesta cuinera de Conca, el seu objectiu no és altre que ajudar a “organitzar el teu rebost, a menjar millor al teu dia a dia, a cuinar receptes fàcils, però fascinants quan tinguis convidats”. I ho fa amb trucs, consells i demostracions en directe. El seu receptari és tradicional i fuig deliberadament del que es porta a les xarxes socials, per centrar-se en receptes veritablement saboroses.

10 comptes d’Instagram que cal seguir si t’agrada cuinar

Les xarxes socials s’han convertit en un excel·lent aparador gastronòmic on s’uneixen aficionats a la cuina amb veritables influencers.

La cuina està més de moda que mai. A la televisió, cursos, llibres supervendes i, per descomptat, a xarxes socials.Instagram, la xarxa social basada en contingut multimèdia, és un excel·lent aparador per als amants de la gastronomia. Per als que mostren els plats del restaurant que acaben de visitar com a comensals, per als xefs, per a infuencers de la cuina, que transmeten les seves creacions culinàries i consells a través d’aquesta eina, i per a qui busca idees pensant què fer de sopar.

Durant el confinament, hem cuinat més que mai, moltes vegades fins i tot per primera vegada. I els xefs i bloggers que han mostrat la seva cuina en directe han sumat milers de likes i ens han permès sortir una mica del tedi d’estar tancats.

Aquests són els 10 comptes d’Instagram que cal seguir si t’agrada cuinar.

  1. Webos fritos ( @webosfritos )

“Soc la Sra. Webs, cuino, escric, comparteixo i gaudeixo”. Així es presenta qui és darrere del compte d’Instagram d’una de les webs de cuina amb més èxit d’Espanya. Susana Pérez, més coneguda com a Su, al capdavant dels fogons, i Jesús Cerezo, amb la càmera. . Una parella que des del 2007 porten delectant una autèntica legió de fans amb els seus plats, explicats al detall, amb senzillesa i aptes per a tots els públics.

El seu objectiu és recopilar les receptes tradicionals de la seva terra, La Manxa,aquelles que preparava la seva besàvia, perquè no es perdin. També animar “les ànimes esgarriades de la cuina”, perquè quan vegin un plat que els vingui de gust, s’animin a fer-ho, i intentar incentivar el menjar casolà. I la clau del seu èxit, l’honestedat en allò que fan, amb plats que sempre fan ells i receptes de les que surten, de veritat.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Susana Pérez (@webosfritos)

  1. Rafuel (@rafuel55)

Es diu Rafael Antonin, però és conegut com a tot el món com Rafuel55, o xef Rafa. Té 65 anys i, amb gairebé 700.000 seguidors a Instagram, és considerat un dels 10 influenciadors gastronòmics més destacats d’Espanya. Ara, triomfa també a les llibreries amb Les meves millors receptes (Planeta) i a les cuines de centenars de milers de llars.

El nom del seu compte a Instagram ve del seu nom Rafa; fuel, perquè s’ha dedicat laboralment a la venda de fuel al sector petrolier; i la seva data de naixement: 1955. I així, a cop de hashtag, de reels i de likes, Rafuel55 ha demostrat que les xarxes socials no tenen edat, i ha tret una mica de ximpleria a això dels influencers gastronòmics. Perquè les etiquetes que més fa servir no són ni #healthy ni #fit, sinó #iberico o #truita.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Chef Rafa (@rafuel55)

  1. Laura López (@lauraponts)

Laura López és qui està darrere d’un dels comptes d’Instagram més consolidats i seguits. . No és professional de la fotografia ni xef (tot i que ha estudiat cuina i pastisseria a l’escola Hoffman). Però ella és pionera a crear una professió desconeguda a Espanya fins que va arribar: la de Foodstylist.

Les seves fotos són famoses per crear bodegons coloristes, amb un estil propi ara molt imitat. Les seves fotos són famoses per crear bodegons coloristes, amb un estil propi ara molt imitat. Bigarrats d’aliments desitjables, carregats de colors i textures. Va començar fent bodegons amb el seu iPhone a terra de la seva cuina. Això sí, aprofitant la llum natural del migdia. Segons ella, aquest ha estat sempre el secret de les fotografies.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Laura López (@lauraponts)

  1. Delicious Martha (@deliciousmartha)

“Delicious Martha soc jo, Marta Sanahuja, una apassionada del món de la gastronomia, el menjar saludable i cuidar-se i gaudir a la cuina. També soc la que defensa ferventment que un menjar sense postres no és un menjar; sempre cal ‘la cirereta del pastís’. . Per mi la gastronomia traspassa fronteres i és capaç de fer canviar l’estat d’ànim de les persones”.

Així es defineix Marta Sanahuja, xef autodidacta, i qui està darrere del seu exitós blog, perfil a Instagram, canal de Youtube i dos llibres publicats, on comparteix les receptes i l’estil de vida saludable. Però Delicious Martha és molt més que un perfil de moda a la xarxa social. Des del moment que va fer pública la seva pròpia experiència i imatges personals de fa anys, amb una primesa extrema, la seva lluita per un estil de vida sana ha guanyat credibilitat. I, a més, les receptes són realment delicioses.

  1. Carlos Rios (@carlosriosq)

Probablement, ja hagis sentit a parlar del Realfooding, la tendència que ens convida a menjar menjar de veritat. Carlos Ríos, dietista-nutricionista, és qui està darrere d’aquest corrent que defensa cuinar amb ingredients saludables i evitant els processats. I en tot just una dècada ha posat en perill la indústria alimentària, ha tret els colors a centenars de productes que presumien de ser saludables i ha creat una legió de fans. Al costat dels seus dos exitosos comptes a Instagram, tots dos amb més d’un milió i mig de seguidors (@Carlosriosq i @Realfooding) ha creat tot un imperi: consultes personalitzades, una app mòbil per analitzar l’etiquetatge dels aliments que podem trobar al supermercat, diversos llibres, innombrables col·laboracions amb marques i una línia de productes d’alimentació.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Carlos Ríos (@carlosriosq)

  1. Jordi Cruz (@jordicruzoficial)

El xef, Jordi Cruz, tres estrelles Michelin amb el seu restaurant Abac, a més de regentar altres restaurants, com Angle, Ten’s a Atempo i ser jurat a Masterchef, treu temps també per cuinar en directe per a tots els seus seguidors.. Va començar fent-ho durant el confinament decretat per la pandèmia. Receptes senzilles i assequibles per a tothom, cuinades en directe, sense artificis. I els seus directes es van convertir en una cita ineludible per a milers de fans i foodies.

  1. Sylvain Vernay (@sylvain_vernay)

El compte d’Instagram de Sylvain, així com el seu blog, Gourmétier, vessen bellesa i saber fer. “La cuina, la de les nostres mares i àvies, que es fa diàriament amb amor i dedicació com un veritable ofici, és la que per a mi s’eleva a la categoria d’art”, diu el seu autor. I es nota. Perquè el compte és pur art. Pot ser que les seves receptes siguin d’un nivell molt elevat, però és inspirador i totes les seves publicacions desborden coneixement. L’autor assegura que amb el seu blog “no pretén ser un mer compendi de receptes, sinó que respon a la necessitat d’expressar i compartir una filosofia de vida que cerca a través de la cuina tant la felicitat pròpia com la dels que ens envolten”.

  1. María José Martínez (@lasrecetasdemj)

“Faig receptes bones que sempre queden bé”. Així es presenta Maria José Martínez. D’una manera tan senzilla com ho són les receptes i els continguts. Fàcils, amateurs, però… amb receptes delicioses i originals, explicades amb senzillesa, pas a pas. Pel canal de Youtube, amb més d’un milió de seguidors, han passat xefs com Martin Berasategui o Albert Adrià.

  1. Miriam García (@miriamelinvitado)

Aquest és un compte per als amants de la cuina i la pastisseria tradicionals, “saborosa i sense ximpleries”, tal com diria la mateixa cuinera, autora del blog d’èxit “el invitado de invierno”. El compte d’aquesta madrilenya, química de formació, desborda ironia, sarcasme i sentit de l’humor. I molta cuina. Y molta cuina.

  1. Laura López Mon (@Laura.lopez.mon)

Tal com diu aquesta cuinera de Conca, el seu objectiu no és altre que ajudar a “organitzar el teu rebost, a menjar millor al teu dia a dia, a cuinar receptes fàcils, però fascinants quan tinguis convidats”. I ho fa amb trucs, consells i demostracions en directe. El seu receptari és tradicional i fuig deliberadament del que es porta a les xarxes socials, per centrar-se en receptes veritablement saboroses.