Orient i occident en el pensament de Byung-Chul Han.
Des que va publicar el 2010 el llibret La societat del cansament, als 50 anys, aquest filòsof alemany d’origen coreà, Byung-Chul Han, ha publicat més de 20 llibres, alguns netament acadèmics, com les investigacions sobre Hegel o la mort i la negativitat, i altres com una mena de petits tractats hipnotitzats per la societat contemporània i intentant fugir de la fascinació anestesiada del món digital.
Aquest maig de 2021 va sortir a Alemanya el seu llibre Undinge, que el proper octubre Taurus publicarà en castellà com a No cosas; a les primeres pàgines hi diu: “Avui ja no vivim entre la terra i el cel, sinó entre Google Earth i el Núvol”, i torna als sospitosos habituals: el telèfon intel·ligent, el selfie, i la màgia de les coses. Per sort, a Loa a la Tierra (Herder, 2019), ens parla del seu jardí secret i la calma analògica.
El professor Pérez-Borbujo, amb la seva agudesa habitual, interpretarà la seva obra entre Orient i Occident, o en l’encreuament d’influències clau diverses com Heidegger o Baudrillard.
Horari: de 18.30 h a 20.30 h.
Dates: 27, 28, 29 i 30 de setembre.
Idioma del curs: castellà.
Temari del curs
- Dilluns, 27: Poder, alteritat i mort: Heidegger, Hegel i la deconstrucció en els orígens del pensament de Byung-Chul Han.
- Dimarts, 28: El cansament d’Occident: psicopolítica i hiperculturalitat. Vigilància, control i agonia d’l’Eros.
- Dimecres, 29: La llum d’Orient: ritual, buit i bellesa.
- Dijous, 30: Orient o Occident? Budisme, cristianisme i neoliberalisme als ulls d’un exiliat.