Carregant Esdeveniments
EXCURSIONS

Dinar de Nadal a Esplugues de Llobregat… i fes la Carretera de les Aigües a mida!

16 de desembre de 2023 08:30 a 17:30
59 €
57 €
Activitat oferta per
<< Tornar

Avui anirem al Parc Natural de Collserola, on recorrerem la Carretera de les Aigües des del barri barceloní de Penitents fins a Esplugues de Llobregat, un excel·lent balcó sobre el Barcelonès i la franja litoral compresa entre les desembocadures dels rius Besòs i Llobregat.

Un recorregut que farem a mida perquè qui ho desitgi pugui afegir-s’hi en un punt intermedi, concretament al baixador Carretera de les Aigües del funicular de Vallvidrera, a partir del qual esdevindrà una caminada molt més curta i amb molt menys desnivell de pujada.

Coneixerem algunes curiositats del patrimoni natural del massís de Collserola, gaudirem d’immillorables vistes sobre la ciutat de Barcelona i farem una mica d’exercici físic abans de concloure oficialment les activitats que Trekultura ha organitzat durant aquest 2023, amb un senzill dinar de Nadal al bar/restaurant del Centre Cultural l’Avenç d’Esplugues de Llobregat.

No t’ho perdis, t’esperem!

Dades tècniques

  • Opció LLARGA: travessa COMPLETA de Penitents a Esplugues de Llobregat:

– Longitud total: 14 km.
– Desnivells acumulats: +478m (pujada) / -528 m (baixada).
– Cotes (altura sobre el nivell mar): 309 m de màxima / 99 m de mínima.
– Tipus de camí: carrer, asfalt, pista terra (majoritàriament) i curt tram de sender.
– Itinerari lineal no adaptable (no es torna al punt d’inici de ruta / tan sols es pot abandonar la ruta al baixador de Carretera de les Aigües del funicular de Vallvidrera).
– Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent del ritme grup): 4 h, aprox.

  • Opció CURTA: travessa a partir del baixador Ctra de les Aigües del funicular Vallvidrera:

– Longitud total: 7,5 km.
– Desnivells acumulats: +157m (pujada) / -338 m (baixada).
– Cotes (altura sobre el nivell mar): 309 m de màxima / 99 m de mínima.
– Tipus de camí: carrer, asfalt, pista terra (majoritàriament) i curt tram de sender.
– Itinerari lineal no adaptable (no es torna al punt d’inici de ruta).
– Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent del ritme grup): 2 h 15 min, aprox.

Equip i material

  • Calçat específic de muntanya.
  • Roba d’abric / impermeable.
  • Barret, protecció solar alta (a pell i llavis) i ulleres de sol.
  • Bastons (opcional):

– longitud regulable (telescòpics o plegables), per tal d’adaptar-los a les irregularitats i inclinació del traçat, o bé guardar-los quan no se’n faci ús.
– tac / virolla de cautxú per protegir la punta i millorar-ne l’adherència en superfícies dures i abrasives (roques / voreres / asfalt / ciment).

Àpats

  • No presentar-s’hi en dejú (cal venir-hi esmorzats).
  • Durant la ruta, el grup que participi en l’opció llarga farà un mos de mig matí.
  • Cal portar-hi aigua i quelcom energètic per picar.
  • Dinar inclòs en el preu de l’excursió.

Menú per persona:

IMPORTANT: cal indicar l’opció triada en el camp “missatge” del formulari de reserva.

  • Opción de CARN:

– Entrant per compartir: amanida de tomàquet amb ventresca de tonyina; ous trencats amb pernill ibèric i oli de romesco; anxoves del Cantàbric; musclos marinera; pa de vidre amb tomàquet i oli.
– Segon: filet (“solomillo” ) ibèric amb salsa demi-glace i puré de carbassa.
– Postres: pastís de formatge o bé una peça fruita del temps.
– Assortiment de torrons i neules.
– Begudes: aigua, 2 copes vi i 1 copa de cava.
– Infusió o cafè o tallat.

  • Opción de PESCADO:

-Entrant per compartir: amanida de tomàquet amb ventresca de tonyina; ous trencats amb pernill ibèric i oli de romesco; anxoves del Cantàbric; musclos marinera; pa de vidre amb tomàquet i oli.
-Segon: suprema de salmó al papillote amb verduretes al seu suc.
-Postres: pastís de formatge o bé una peça fruita del temps. -Assortiment de torrons i neules.
-Begudes: aigua, 2 copes vi i 1 copa de cava.
-Infusió o cafè o tallat.

  • Opción VEGETAL:

-Entrant per compartir: coca de tomàquet, olives d’Aragó, albergínia i orenga; ravioli de carbassó amb verduretes confitades i salsa de porros; hummus d’oliva de Kalamata amb crudités i cruixent de blat de moro; gnocchis amb bolognesa de verdures; croquetó d’espinacs; pa de vidre amb tomàquet i oli.
-Segon: risotto vegetal amb bolets de temporada.
-Postres: pinya natural al rom (opcional), o bé una peça fruita del temps.
-Assortiment de torrons i neules.
-Begudes: aigua, 2 copes vi i 1 copa de cava.
-Infusió o cafè o tallat.

  • Les composicions dels menús són invariables. Cada persona es farà càrrec de les despeses derivades de la consumició de begudes i extres no inclosos en el menú triat.

Horaris & Punts de trobada

  • Trobada:

– Si desitges fer l’opció llarga / completa: a les 8.30 h al xamfrà C. Anna Piferrer / Av. Vallcarca (estació Penitents / metro L3). Enllaç Google Maps.

– Si desitges fer l’opció curta: 10.40 h (es prega puntualitat) al punt de la Carretera de les Aigües ubicat a l’entrada/sortida de l’accés al baixador de Carretera de les Aigües del Funicular de Vallvidrera. Tingues en compte que la parada és facultativa, és a dir, el funicular s’hi aturarà tan sols si la persona interessada ho sol·licita tot pitjant el botó o polsador situat a l’interior del vagó. S’aconsella consultar prèviament els horaris del funicular de Vallvidera. Enllaç Google Maps

– Al formulari de reserva NO cal indicar el punt en què t’afegiràs el grup. Si no et presentes en el 1r punt de trobada entendrem que t’hi afegiràs al segon.

  • Finalització:

Finalització: a les 17.30 h aprox. a la parada tramvia Pont d’Esplugues (TramBaix T1, T2 i T3). Enllaç Google Maps.

* Places limitades. Places mínimes: 15 pax. Inclou: dinar + guiatge + assegurança d’accident i rescat + impostos i gestió de la reserva. No inclou: transport + tot allò no indicat a l’apartat “inclou”.

<< Tornar
Go to Top